De kok en de directeur

Research & redactie
6 afleveringen van 40 minuten
IDTV in opdracht van AVROTROS (NPO2)
Klik hier om de afleveringen terug te kijken

Wat is de rol van de citroen in de kunst en keuken op Sicilië? En is de rijke mix van culturen die Suriname kenmerkt ook terug te vinden op het bord en in de musea? Gedreven door smaken, kunst, architectuur en geschiedenis reizen Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum en Joris Bijdendijk, sterren-chef van restaurant Rijks, samen door diverse landen. In De kok en de directeur inspireren de twee gepassioneerde gastheren met smaak elkaar en de kijker met délicieuse kunstuitingen en monumentale gerechten.

In ieder land dat Dibbits en Bijdendijk bezoeken, ontdekt het duo prachtige kunst en maken ze kennis met nationale, culinaire gerechten en ingrediënten. Ze ontmoeten kunstenaars en chefkoks en dwalen rond in musea en keukens en in depots en bij boeren. Elke aflevering begint in het Rijksmuseum waar een schilderij of object het uitgangspunt vormt voor de ontdekkingsreis.